T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / GÖLCÜK - Piyalepaşa İlkokulu

Rehberlik Servisi Her An Hazır

Okulumuz bünyesinde yer alan rehberlik servisimiz çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Öğrencilerimizin kendilerini fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal yönden tanıyan, problem çözme becerileri gelişmiş, ruhsal yönden sağlıklı bireyler olarak eğitim-öğretim hayatlarına devam etmeleri için ara vermeden rehberlik yapıyorlar.

Psikolojik danışmanlarımız Sevginur Başaran ve Melih Ertuğrul, bugüne kadar yüzün üzerinde öğrenci ile birebir görüşme yaptılar.

Psikolojik danışmanlarımızın dönem içi yaptıkları çalışmalardan bazıları şu şekilde:

Akran zorbalığı sınıf rehberlik etkinlikleri: Gerek aile içi sebepler gerekse çevresel etmenlerden dolayı zorbalık gösteren öğrencilere ve zorbalığa uğrayan öğrencilere eğitimler veriliyor. Bu eğitimler ile öğrencilerin sosyal uyum becerileri gelişmekte ve sosyal hayata sağlıklı bir adaptasyon süreci yaşamaktadırlar.

Sınıf kuralları ile ilgili rehberlik faaliyetleri: Yapılan bu etkinlikler ile öğrencilerde ‘’sınır’’ kavramı oluşturulması hedefleniyor.

Snellen Göz Tarama Testi uygulamaları: Okulumuzda her dönem başında gerçekleştirilen bu uygulama ile görme problemi yaşayan öğrenciler ve görme problemi yaşaması muhtemel öğrenciler tespit ediliyor. Psikolojik danışmanlarımız sınıf rehber öğretmenleriyle birlikte işbirliği içerisinde yaptıkları bu uygulama sayesinde görme konusunda ileride problem yaşaması muhtemel öğrenciler için öğrenci velileri ile iletişime geçiyor ve doktora yönlendiriyorlar.

Değerler eğitimi çalışmaları: Toplumları ayakta tutan en önemli unsurlardan biri de ortak değerleri belirlemek ve bunları yaşatmaktır. Saygı, sevgi, sorumluluk vd. değerlerin öğrencilerimizce özümsenmesi için her ay rehberlik eğitim çalışmaları düzenleniyor.

Verimli ders çalışma teknikleri üzerine çalışmalar: Bir dersin öğrenci tarafından anlaşılması için öğrenciye rehberlik yapmak büyük önem arz etmektedir. Verimli bir ders için neler yapılmalı? Verimli ders çalışma teknikleri nelerdir? Gibi soruların cevaplandığı bu çalışmalar belirli aralıklarla okulumuz psikolojik danışmanbları tarafından sürekli olarak yapılmaktadır.

Velilere yönelik rehberlik çalışmaları: Rehberlik faaliyetlerinden en üst düzeyde istifade edilebilmesi için okul-veli-öğretmen-öğrenci zinciri arasındaki iletişimin sürekli ve geri dönütlü olması gerekir. Okulumuz rehberlik servisi bu konunun ciddiyeti üzerine köprü görevi üstleniyor ve dönem içerisinde her ay velilerimize çeşitli konularda (bağımlılık, istismar vd.)  seminerler düzenliyor.

Davranış problemi olan öğrencilere yönelik çalışmalar: Psikoloji çalışmaları bizlere her davranışın bir nedeni olduğunu göstermektedir. Davranış problemi sergileyen öğrenciler için detaylı rehberlik çalışmaları yapılıyor. Yakından gözlemde olan bu öğrencilerin yapılan rehberik faaliyetleri sayesinde dönem başından şu ana kadar ciddi ve olumlu düzeyde ilerlemeler görülüyor.

Öğretmenlere yönelik çalışmalar: Ailelerinden sonra öğrencilerin en çok iletişim kurdukları kişiler öğretmenleri… Okul rehberlik servisimiz öğretmenlerimizle yakından iletişim kuruyor ve kendilerine de dönem içerisinde rehberlik yapıyor.

Deprem felaketi üzerine çalışmalar: 06.02.2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olan ve çevre illeri etkileyen deprem felaketi için psikolojik danışmanlarımız öğrencilerimize ve velilerimize psikoeğitim çalışamalar düzenliyorlar. 

07-04-2023

Psikolojik Danışanımız Sevginur Başaran gönüllü olarak deprem bölgesi olan Malatya’ya giderek orada bulunan öğrencilerimize yönelik psikoeğitim çalışmaları yaptı. Yapılan çeşitli etkinliklerle öğrencilerimizin depremin sarsıcı etkisinden birazda olsa kurtulmaları amaçlandı.

Okulumuzda bu denli aktif bir rehberlik servisi olduğu için kendimizi şanslı görüyoruz. Psikolojik danışmanlarımız Melih Ertuğrul’a ve Sevginur Başaran’a teşekkür ediyor başarılarının daim olmasını temenni ediyoruz.

 

06-04-202306-04-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.04.2023 - Güncelleme: 07.04.2023 17:40 - Görüntülenme: 351
  Beğen | 0  kişi beğendi